Ai intrebari? Citeste mai departe.


La subiectul aspiratoare centrale de praf sunt multe întrebări. Aici găsiți o grupare a celor mai frecvente întrebări.

Sfatul nostru: Atât de multe câte sunt necesare – atât de puține pe cât posibil. Pentru a accesa fără probleme toate zonele locuite, din pivniță până în podul casei, și accesoriile de curățare, prizele de aspirație, în funcție de caracteristicele arhitectonice ale clădirii, trebuiesc distribuite rațional în toată casa. Furtunurile de aspirație au, în funcție de lungime, o rază de acțiune de 6 până la 12 metri.
Se recomandă instalarea unei prize de aspirație şi la intrarea garajului pentru a putea aspira comod și temeinic la mașină. Cu un set de priză pe conductă puteți aspira și în încăperea în care este montat aspiratorul central de praf.

Distanțele de până la 100m nu au efect asupra aspiratorului central de praf BVC. Puterea de absorbție este, datorită vacuumului în tot sistemul de țevi, practic aceeași la toate prizele de conectare. BVC oferă în gama de produse aspiratoare centrale de praf cu diferite puteri ale motoarelor, astfel încât pentru orice imobil este disponibil un aspirator cu putere optimă de aspirație.

Nu, dacă tubulatura este corect amplasată. În spatele fiecărei prize de aspirație există un cot de siguranță, un cot de 87°, care împiedică intrarea în tubulatură a obiectelor mari, colțuroase. Dacă totuși apare o înfundare (de ex. prin aspirația unei bucăți de pânză), există diverse metode simple pentru rezolvarea problemei.

Datorită forței gravitaționale, impuritățile grele nu pot fi aspirate mai mulți metri în sus. Există astfel pericolul ca aceste impurități să rămână în tubulatură sau să cadă la cea mai de jos priză de aspirație şi să rămână acolo. În puține situații de excepție, la o tubulatură simplă (pe cât posibil fără coturi de 90°) și folosind un tip de aspirator cu unitatea centrala supradimensionata ca putere, se poate face instalarea la cererea expresă a beneficiarului și pe răspunderea acestuia. BVC nu dă nicio garanție în aceste cazuri.

Clar: DA! Cea mai simplă modalitate este montarea tubulaturii într-un coș de sobă dezafectat sau într-o nișă cu conducte de alimentare, precum și într-o casă deschisă a scării. Chiar dacă nu există o nișă la dispoziție, există diverse modalități de montaj. Totul este posibil. Vă stăm la dispoziție cu informații despre multiplele posibilități ale aspiratoarelor centrale de praf BVC.

Sistemele de aspiratoare centralizate de praf BVC sunt construite pentru o durată mare de utilizare. Ca orice sistem de mare performanță, și aspiratoarele centralizate de praf BVC necesită revizii periodice. Motorul trebuie protejat de praful fin. Ca urmare, este imperios necesar curățarea anuală sau înlocuirea filtrului motorului. Se recomandă să se evite umplerea completă a sacului colector, deoarece un sac plin influențează negativ puterea de aspirație și sacul se poate deteriora.

Nu se vor aspira cenușă, funingine și lichide, deoarece se distruge permanent sistemul de aspirație.
Folosind un separator, numit Ash Pot puteți aspira cenușă răcită și lichide. Aceste substanțe sunt colectate în separator și nu ajung în sistem.

Costurile materiale ale unei instalații de aspirator centralizat de praf depind de suprafața locuibilă, de numărul etajelor și de alegerea accesoriilor necesare. Cine își face singur montajul plătește pentru o instalație de aspirator centralizat de praf în total între 1.900 şi 2.600 EURO. În pagina de proiectare & service găsiți câteva exemple de montaj cu deviz de materiale.

AirWatt este o unitate de măsură nestandard pentru a evidenția puterea unui motor de vacuum. Această valoare indică relația dintre puterea de aspirație (în m³/oră, respectiv litri/ secundă) și puterea de aspirație (în mbar, respectiv hPa)

Dacă aerul evacuat nu poate fi direcționat în exterior sau, cum este cazul la clădirile pasive energetic, din motive de eficiență a clădirii nu este dirijat în exterior, se montează un filtru HEPA 13. Aspiratorul funcționează cu recircularea aerului, astfel încât aerul este evacuat în camera în care este montat aspiratorul central de praf. Filtrul HEPA 13 din capacul motorului curăță aerul până aproape de 100%.

Din motive de igienă, se recomandă varianta clasică de instalare, la care aerul evacuat este dirijat în exterior. Praful fin este scos din casă.

BVC gewährt seinen Kunden 10 Jahre und/oder 500 Betriebsstunden Garantie auf Motor und elektronische Komponenten. Diese Garantie kann allerdings nicht gewährt werden, wenn das Gerät aufgrund falscher Benutzung oder mangelnder Wartung einen Schaden erhalten hat.

Keine Garantie bei:

Aufsaugen von Flüssigkeiten
Das Aufsaugen von Flüssigkeiten schadet dem Motor, es kann zu Rost und einem Kurzschluss führen.

Verstopfter Motorschutzfilter
Der Betrieb ohne Staubfilterbeutel kann den Baumwoll-Motorschutzfilter so stark verschmutzen, dass keine Kühlluft zum Motor gelangt. Eine Überhitzung des Motors ist die Folge.
Sowohl bei Verwendung des Baumwoll-Motorschutzfilters, als auch bei Benutzung des CORDURA/Satin-Motorschutzfilters muss dieser einmal jährlich gewartet werden. Idealerweise baut man den Motorschutzfilter aus, überprüft ihn auf Schäden (z.B. Naht gerissen), reinigt ihn mit Druckluft und setzt ihn wieder ein.

Staub und Schmutz im Motorraum
Wenn sich Staub durch den Motorschutzfilter in den Motor drückt, kann es zu Schäden am Motor kommen. Der Motorschutzfilter muss jährlich gewartet werden (siehe oben).
Bei der Abluftführung nach Außen, sollte die Abluftleitung mit einem Gitter versehen sein. So wird verhindert, dass sich Insekten und Ungeziefer im Motorraum einnisten.

Falsch eingesetzter Motorschutzfilter
Ein falsch eingesetzter Motorschutzfilter kann den Motor nicht schützen. Eine detaillierte Anleitung zum Wechsel des Motorschutzfilters finden Sie in Ihrer Bedienungsanleitung und in unserem Download-Bereich.

Unsere Garantiebestimmungen finden Sie ebenfalls im Download-Bereich.

Ați primit răspuns la toate întrebările?
Dacă mai aveți și alte întrebări, specialiștii noștri vă stau cu plăcere la dispoziție.
Apelați-ne telefonic: 0730 693 270 sau scrieți-ne pe adresa office(at)bvc-romania.roV-ar mai putea interesa:

Puteți descărca gratuit din pagina dedicată acestui scop cataloage, broșuri, liste de prețuri și instrucțiuni.

Downloads

Întocmim proiecte individualizate pentru instalația de aspirator central de praf și oferim servicii de prompte pentru reparații.

Planung und Service Zentralstaubsauger

Im Bereich Videos stellen wir Ihnen unser Unternehmen BVC EBS, unsere Zentralstaubsauger und Zubehörartikel vor.

Videos Zentralstaubsauger

In den News finden Sie aktuelle Neuigkeiten rund um das Unternehmen BVC EBS, unsere Partner und Produkte.

News BVC Zentralstaubsauger